Even voorstellen

IMG_1957.JPG

Drijvende kracht achter Asita is Tonnie Hauser (1959); getrouwd met Hans en moeder van 2 volwassen kinderen.

Sinds november 2008 werkt zij als zelfstandige in de zorg en runt ze haar eigen yogacentrum Asita.

Yoga heeft haar veel gebracht op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Tonnie vind het belangrijk om over te dragen dat yoga in het dagelijkse leven geïntegreerd kan worden. De lessen zijn dan ook praktisch van aard.

De kracht van de yogalessen die Tonnie geeft zit ook in de kleinschaligheid; maximaal 7 personen per groep, wat betekent dat iedere cursist voldoende individuele aandacht kan krijgen.

Momenteel geeft Tonnie ook yoga aan mensen met een psychische en/of fysieke aandoening. Het laat zien en voelen dat yoga meer is dan moeilijke lichaamshoudingen. Ze speelt in op de kwaliteiten die in iedereen aanwezig zijn en vindt het mooi om mensen daar bewust van te maken.

Een aantal van haar leraren die Tonnie geïnspireerd hebben, zijn:
Ajīta (Phillip Barbier)
Baba K. Kanhai-Mishra
Dr. P.R. Sharma
Ajãtã Stam
Adelaide Geurtse
Tulku Lobsang Rinpoche
Cuong Lu
Thich Nhat Hanh
Pandit Dr. Stephen Parker

Overige bijscholingen die Tonnie in de loop der jaren gevolgd heeft:

Bachbloesemremedies, Natuurlijke geneeswijzen bij het Educatief Centrum Natuurgeneeskunde; School voor intuïtieve ontwikkeling; School voor filosofie; HBO Medische en Psychosociale basiskennis; Bijscholing Pranayama's; Yoga voor mensen met een beperking, zwangerschapsyoga en kinderyoga; Studiegroep Upanishads en Yoga sutra's; Opleiding Counseling, met specialisaties ‘depressie en rouw’ en ‘stress en burn-out’; Opleiding Cognitieve Gedragstherapie.