Yoga bij pijn

Kosten

Privé
€ 40,- per uur

Groepsles
€ 60,- per lessenkaart voor 6 lessen
2 maanden geldig

Tijden

Privé
Op afspraak

Groepsles
Maandag 10.00 - 11.15 uur
Max. 6 personen

Voor wie?
Als je pijn hebt ga je naar de dokter, therapeut of een centrum voor pijnbestrijding.

In veel gevallen helpen zij om pijn te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.

Soms blijft de pijn of komt hij weer terug, soms is er nog maar weinig aan te doen en ben je aangewezen op pijnstillers. Soms wordt duidelijk dat je nooit meer zult kunnen doen, wat je daarvoor wél kon. Je ervaart emoties als angst, woede, verdriet, eenzaamheid of somberheid. Dan wordt het tijd voor een andere kijk op je pijn, zodat je kwaliteit van leven verbetert en je leven meer wordt dan overleven.

Stoppen met je behandeling?
Absoluut niet! Als aanvulling op je medische behandeling of begeleiding kan je yoga inzetten om een nieuwe balans te vinden. Lichaam en geest reageren op elkaar. Wetenschappelijk Onderzoek toont aan dat chronisch pijn meer is dan alleen schade aan weefsel van het lichaam maar dat er ook een wisselwerking is met delen van het brein. Op die wisselwerking kun je invloed uitoefenen met yoga.

Doel van yoga:
Het doel van traditionele yoga is herstel van lichamelijke gezondheid en rust in de geest. 

Met ‘Yoga bij pijn’ leer je luisteren naar wat je lichaam je te zeggen heeft. Je leert te begrijpen wat pijn met je doet. Je krijgt praktische adviezen en gaat oefenen met ademhaling, zacht en onbelast bewegen, relaxatie en mindfulness. 

Wat bereik je ermee?
Misschien verdwijnt de pijn nooit meer helemaal, maar je zult zeker verbetering ervaren in hoe je je voelt. Je kunt vanuit acceptatie makkelijker werken aan verandering, waarbij je de focus gaat richten op je gezonde deel, op wat er nog wél mogelijk is. Van daaruit kun je groeien om beter met tegenslagen en lijden om te gaan.