Yoga voor volwassenen

Kosten

1x per week € 36,-
per maand

€ 9,- Proefles

Tijden

Maandag
19.00 – 20.45 Yoga

Dinsdag
19.30 – 21.15 Yoga

Woensdag
09.30 – 11.15 Yoga

Donderdag
18.00 - 19.45 Yoga

20181004_143651.jpg

Naast een stukje spiritualiteit en zelfontwikkeling, ligt de nadruk bij de yogalessen voor volwassenen op verbetering van de lichamelijke en geestelijke conditie. Daarbij ontstaat er een evenwicht tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen.

Het doel van iedere les is dat je gezondheid verbetert en dat je je na de les prettiger en energieker voelt dan daarvoor.

De yogalessen die ik aanbiedt zijn weliswaar serieus van opzet maar hebben ook een luchtig karakter. Dit betekent dat er wat men “fouten” noemt gemaakt mogen worden zonder dat daar lading aan gegeven wordt, want ook dat is yoga.
Het fijne van de yogalessen is dat het prachtig te integreren valt in het dagelijkse leven. Zowel lichaams-, ademhalings- en concentratie oefeningen kunnen op subtiele doch zeer effectieve manier in het dagelijkse leven worden toegepast. Zelfs als je in de rij staat voor de kassa van de supermarkt kun je, bij wijze van spreken, yoga beoefenen. Je zult meteen resultaat ervaren van de lessen.

De lessen worden in groepjes van 6, maximaal 7 mensen gegeven. Dit zorgt ervoor dat de begeleiding intensief en op het individu gericht is.

De lesinhoud is als volgt:

De eerste 10 tot 20 minuten worden ingevuld met ademhalingstechnieken en mantra zingen/luisteren. Dit wordt gedaan om de aandacht te focussen en een groepsenergie te creeren.

De volgende 45 tot 60 minuten wordt er aandacht besteed aan lichaamshoudingen (asana’s). De ademhalingstechnieken worden hierin geintegreerd. Er wordt gewerkt aan het verstevigen van spieren en banden en aan het verbeteren van de conditie. De asana's worden bewegend uitgevoerd. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Alle spiergroepen worden gestimuleerd en geactiveerd.

Doordat we de oefeningen zeer geconcentreerd uitvoeren, worden blokkades in de doorstroming van lichaamsenergie losgemaakt. Daarbij worden spieren sterker en soepeler en spanningen verminderen.

Iedere asana voer je uit op je eigen niveau. De moeilijkheidsgraad en intensiteit neemt tijdens de lessen toe, maar omdat ik iedereen veel individuele aandacht kan geven maakt het niet uit of je beginner of gevorderd bent.

Hierna volgen er 15 tot 20 minuten voor de ontspanningsoefeningen, gekoppeld aan de ademhaling. De oefeningen zijn bedoeld om na de inspanning van de spieren, rust en ontspanning te brengen in geest en lichaam en alle ballast los te laten.

De laatste 5 tot 10 minuten zijn om bij te komen en na te praten onder het genot van een kop thee en een koekje.